Virusi , bakterije gljivice

Da li ste znali da ljudsko telo nastanjuje gotovo 1,5 kg različitih mikroorganizama?
Njihov broj se meri u bilionima a zajedno sa našim telom čine sistem koji se naziva mikrobiom. Naša koža sluzokoža, kao i svi unutrašnji organi naseljeni su milijardama i milijardam sićušnih organizama koji žive na nama i u nama. Treba znati da oni igraju ključnu ulogu za naše zdravlje i bez njih ne bi opstali. Problem nastaje kada je oslabljen imuni sistem. Zdrave osobe sa jakim imunim sistemom uglavnom nemaju problema sa invazijom bilo koje bakterije, virusa i gljivica. Međutim kada stres, bolest , fizička povreda ili loša i nepravilna ishrana oslabe imuni sistem. Bakterije, virusi i gljivice lako nadvladaju i tako u organizmu dolazi da raznih infekcija.
Bakterije su jednoćeliski mikrorganizami vidljivi jedino mikroskopom. Bakterijsku floru nešeg tela čine milijarde bakterija koje stanuju na koži, ustima, crevima, gde god možemo da ih zamislimo. Dobre bakterije sprečavaju razvoj opasnih mikroorganizama i tako nas štite od bolesti. Sa druge strane neke od najtežih zdravstvenih problema nastaju kao posledica loših bakterija među njima: upala pluća, meningitis i da ne nabrajamo dalje. Smatra se da postoji oko stotinak loših bakterija : ešerihija, stafilokoke, streptokoke, heliko pilori…
Virusi su najsitniji mikroorganizmi koji čine deo našeg tela i ne smatraju se živim organizmima mogu da se razmnožavaju samo na živim ćelijama. Prehlada, grip, herpes samo su od nekih infekcija izazvanih virusima.
Gljivice žive na nama, u nama i svuda oko nas. Sastavni su deo prirodne flore naše kože, ali retko se pominju u pozitivnom konteksu. To je zato što gljivice lako i brzo uzrokuju infekcije, brzo se prenose i mogu da izazovu teške hronične bolesti. Jedna od najrasprostanjenijih i nama najpoznatijih gljivica na lošem glasu je kandida. Do kandidijaze dolazi kada se gljivice počnu ne kontrolisano da razmožavaju. Slab imunitet, loša ishrana ali i korešćenje nekih lekova najčešći su uzroci ubrzanog razmnožavanja gljivica. Javlja se na jeziku, na koži, prstima,stopalima,crevima.
Ako je test na bakterije, viruse ili gljivice pozitivan prvi korak u uništavanju infekcije jeste poseta lekaru. A mnogo toga treba i sami da uradimo . To je promena načina ishrane izbaciti iz ishrane belo brašno, gazirana pića,mleko, šećer…oko režima ishrane posavetovati se sa nutricionistom.
Prevencija je jedan od najvažnijih koraka ako želimo da sprečimo nastanak infekcija. Ako razvijamo naš imuni sistem tada će organizam biti spreman da se suprostavi svemu lošem što nas vreba , nebitno da li su to bakterije,virusi ili gljivice. Prvenstveno treba voditi računa o higijeni redovno pranje ruku, tela i upotreba sredstava za dezinfekciju. Da se hranimo zdravo i raznovrsno.
Svi znamo da je zemljište osiromašeno sa hranljivim sastojcima tako da u ishranu obavezno treba uvrstiti suplemente.
Po mom dugogodišnjem iskustvu ovo je kombinacija dodataka ishrani koja štiti vaš organizam od bakterija, virusa i gljivica, čisti vaš organizam i dovodi metabolizam u balans: na prvom mestu
ALOE VERA GEL- deluje od usne duplje, kroz digestivni trakt, sve do vaših ćelija čisteći sve što je višak u telu.
2. Forever Aktive Pro B – sadrži klinički ispitane probiotike, balansira odnos dobrih i loših bakterija u vašu korist povećavaju broj dobrih i korisnih bakterija u vašem telu. Ovo poboljšava varenje i resorpciju hranljivih materija.
3. Forever bee Propolis izvrstan način za očuvanje prirodne zaštite organizma. Forever Propolis skuplja se u visokim pustinjskim predelima gde nema zagađenja. Pčele oblažu košnice propolisom i čine je sterilnijom od operacione sale. Svakodnevno unositi po tabletu prirodnog Propolisa zato što je
-prirodno sredstvo protiv loših mikroorganizama
-ne stvara rezistenciju, prirodni antibiotik
-značajno utiče na imunitet
4. Forever Garlic-Thyme iako su kapsule bez mirisa sadrže ekvivalentnt 1000 mg svežeg belog luka i majčinu dušicu.
-jak antioksidans
-uništava patogene mikroorganize, prirodni antibiotik
Svi ovi proizvodi deluju sinergistički na naš organizam što znači zajedno smo jači.
5. Forever ImmuBlend – jedinstveni je dodatak ishrani za poboljšanje imuniteta. Ovaj proizvod daje podršku svim aspektima funcionisanja imunološkog sistema. Sadrži – Fruktooligosaharide –koji proizvode zdravu koncentraciju probiotskih bakterija u probavnom sistemu.
-Laktoferine – koji pomažu proizvodnju imunoloških ćelija i održavanje koncentracije korisnih bakterija u crevima.
-Maitake i Shiitake –pomažu proizvodnju imunoloških ćelija i kardiovaskularnu funkciju.
-Vitamin C –Vitamin D –Cink pomaže proizvodnju imunih ćelija.
Ovo je ekskluzivna formula koja pomaže kompletnom imunom sistemu.
Nikada nije bilo lakše osećati se bolje i na prerodan način zaštiti svoj organizam od mikroorganizama.
Ne dozvoli da imuni sistem bude oslabljen.
Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamena za preporučenu medicinsku terapiju.
Spomenuti dodatci ishrane na ovoj internet stranici nisu zamena za uravnotežen način ishrane.

Scroll to Top